X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
USD

Bilgi Bankası

AnasayfaBilgi BankasıSunucu/VPS/VDSCento Plesk Panel Kurulumu Nasıl Ol...

Cento Plesk Panel Kurulumu Nasıl Olur?

Merhaba; 

Bu makalemde sizlere centons işletim sistemi olan bir makinaya nasıl plesk panel kurulur onu anlatmaya çalışacağım, anlatımımda elimden geldiğince hata yapmamaya öyen göstereceğim.. Hemen hafı fazla uzatmadan kuruluma geçelim öncelikle kurulum başlamadan önce bir kaç işlem yapmamız gerekmekte.

 

ilk önce yum ile güncelleme yapalım

yum -y update

 Update işleminden hemen sonra Selınux kapatmamız gerek bunun için aşağıdaki komutu uygulayın

nano -w /etc/sysconfig/selinux

daha sonra Selinux kapatıyoruz

SELINUX=disabled

Bu işlemin ardından Hostname kontrol ediyoruz cünkü host name yanlış ise sorun cıkarabilir Unknown host  Hatası verebilir.

hostname -f

eğer hostname yanlış veya hatalı ise ozaman hata alınabilmektedir. Bunu biz host dosyasından yapacağız yapmamız gereken ilk komut şudur.

nano -w /etc/hosts

sunucunuzda nano calısmıyorsa hata alıyorsanız  yum -y install nano komutunu kullanabilirsiniz.Açılan host dosyasının en altına aşağıda verdiğim örenek gibi IP adresinizi ve domainizi ekleyin

sunucunuzunipadresi domain.com

Yukardaki işlemi yaptıktan sonra  klavyeden ctrl X daha sonra Y ve enter basarak kayıt ediyoruz. Son işlem olan reboot işleminden sonra kuruluma geçiyoruz reboot için aşağıdaki komutu kullanmanız yeter

reboot

Reboot bittikten sonra tekrar ssh acırak vakit kaybetmeden kuruluma başlayalım

Plesk kurulumu için önce kurulum dosyasını indirerek kuruluma başlayalım.

wget autoinstall.plesk.com/plesk-installer
chmod +x plesk-installer
./plesk-installer

Burda eger wget hata veriyorsa  büyük ihtimalle sunucuda wget kurulu değildir. sudo yum install wget komutunu kullanarak wget kurmuş olursunuz

Bu Ekranda F harfine basarak ilk adımı geçiyoruz

Bu işlemden sonra karşınıza alttaki resimdeki gibi bir ekran cıkacak ve bur  Y harfi yazarak Enter basıyoruz

Yukarıdaki işlenin ardından Aşağıdaki seçeneklerde Plesk Panel’in versiyonları vardır. Burası tercihe göre işlem yapılır siz hangisini isterseniz onu seçebilirsiniz. Onyx sürümü şu an için Obsidian a göre daha stabil. Ancak biz bu makalede Obsidian kuracağımızdan bir seçim yapmıyoruz. F yazarak ENTER a basıyoruz.

Yukarda 1 ve F basarak işlemi tamamladıktan sonra hemen bir sonrakı adıma geçiyoruz. Aşağıdakli ekranda Y yazarak ENTER a basıyoruz.

Yukardaki işlem bittikten sonra Aşağıdaki gibi ekran gelecek, ve 1,2,3 rakamları ile kurulum seçeneklerini ayarlayabilirsiniz ve F yazarak ENTER a basıyoruz ve devam ediyoruz.

F yazarak ENTER a basarak devam ediyoruz.

Yukarıdaki işlemden sonra kurulum başlıyor. Kurulum sunucunun performasına göre değişir yaklasık 30 dk sürmektedir. Kurulumun tamamlandığı an aşağıdaki ekranı gelecek.

Plesk paneli kuruldu simdi panele giriş için https://sunucuipadresi:8443  ile panele girişi ekranına ulaşıyoruz ve Kullanıcı adı root şifreniz suncu root şifrenizdir.

Plesk panele giriş işleminden hemen sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecek Karşımıza çıkan alanları kendimize göre doldurup, password kısmına unutmayacağımız bir şifre yazı, lisans yok ise trial licence seçip Enter Plesk e basıyoruz.

Evet plesk panel kurulumu bitmiştir. Bundan sonra paneli kendinize göre ayarlarını yapabilirsiniz

Ek Bilgi* : Eğer kurulum sonrası https://sunucuipadresi:8443/ şeklinde panele erişemezseniz aşağıdaki komutları sıra ile uygulayarak Plesk Portlarını açabilirsiniz ;

Centos 6 için ;

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(34 defa görüntülendi. / 2 kişi faydalı buldu.)

Top