X
X

VPS

VPS en temel anlamıyla sanal bir sunucu türü olarak ifade edilebilir. Günümüzde birçok gelişmiş şirket bu ileri teknolojiden yararlanarak faaliyetlerini daha kaliteli ve kontrol edilebilir bir hale getirir. İnternet sitesi ya da bir uygulama sahibi olan kişilerin mutlaka bu sanal sunucuyu kullanması gerekir.
TR VPS - 1

Xeon E5-2697 V2 2 CPU

İşlemci

2 GB / DDR4

Ram

30 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

75 ₺ /Aylık
TR VPS - 2

Xeon E5-2697 V2 2 CPU

İşlemci

4 GB / DDR4

Ram

40 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

90 ₺ /Aylık
TR VPS - 3

Xeon E5-2697 V2 4 CPU

İşlemci

6 GB / DDR4

Ram

50 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

110 ₺ /Aylık
TR VPS - 4

Xeon E5-2697 V2 4 CPU

İşlemci

8 GB / DDR4

Ram

60 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

150 ₺ /Aylık
TR VPS - 5

Xeon E5-2697 V2 6 CPU

İşlemci

10 GB / DDR4

Ram

70 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

180 ₺ /Aylık
TR VPS - 6

Xeon E5-2697 V2 6 CPU

İşlemci

12 GB / DDR4

Ram

80 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

220 ₺ /Aylık
TR VPS - 7

Xeon E5-2697 V2 6 CPU

İşlemci

14 GB / DDR4

Ram

90 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

240 ₺ /Aylık
TR VPS - 8

Xeon E5-2697 V2 6 CPU

İşlemci

16 GB / DDR4

Ram

100 GB SSD

Disk Alanı

1Gbit/s

Trafik

Türkiye

Lokasyon

260 ₺ /Aylık
Aklınıza Takılan Bir Soru Mu Var?

Size her türlü soru, düşünce ve isteğinizde yardımcı olabiliriz.
Türkiye'nin yeni nesil hosting çözümleri firması Hostingtry müşteri memnuniyetini en önemli ilkesi haline getirmiştir. Bizimle iletişime geç:

Sıkça Sorulan Sorular

Teknik bilgi sahibi olan ve bilgisine güvenen kişiler yönetilmeyen sunucu seçeneklerini tercih edebilir. Ancak daha profesyonel bir hizmet almak adına yönetilen sunucu seçeneklerinden yararlanmak daha faydalı olacaktır. Teknik bilgi sahibi olmadan sunucunuzu kendiniz yönetmeye karar verirseniz bilgi ve verilerinizin güvende kalması mümkün olmaz.

VPS sunucu kiralama için kaliteli hizmetler sunan bir sağlayıcı bulmanız gerekir. Bu noktada aldığınız hizmetle ilgili tüm detaylara da hakim olmalısınız. Sağlayıcı üzerinde kararınızı verdikten sonra ödeme adımlarını tamamlayabilir ve ardından profesyonel kişilerin sizin için internet üzerindeki eylemlerinizi iyileştirmesini sağlayabilirsiniz.

Bu sunucu türü aynı zamanda VPN olarak kullanılmak için de uygun özellikler taşır. Tamamen teknik bilgiler doğrultusunda yapılabilecek olan bu işlem sonucunda internet ortamındaki faaliyetlerinizi korumanız mümkün hale gelir.

VPS Nedir?

VPS sunucu nedir sorusuna çok kapsamlı bir şekilde yanıt vermek gerekir. Böylece bu sunucuyu kullanacak olan kişiler eylemlerini bilinçli bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahip olur. Bu sunucu türünde kullanıcıların herhangi bir fiziksel sunucu niteliklerine ihtiyacı yoktur. Tüm işlemler tamamen çevrimiçi bir ortamda gerçekleşir. Bu noktada aslında sanal sunucu işletim sistemleriyle beraber diğer sunucu kullanıcılarından ayrılır. Bu özellik ise kullanıcılara sunucu üzerinde tam kontrol imkanı sağlar.

Bu sunucu aslında işletim sistemleri üzerinde sanal bir katman olarak da düşünülebilir. Bu sayede sunucu her kullanıcı için farklı bölmelere ayrılır. Bu bölmeler kullanıcılar tarafından araçlara göre düzenlenebilir. Böylece tüm fonksiyonlar aslında bir düzen içine girecektir. Bu bulut sistem sayesinde birden fazla kişi internet üzerinden gerekli işlemleri yerine getirebilir.

VPS sunucu nedir için kendi uygulamalarının yanı sıra aynı zamanda işletim sistemlerini de çalıştırır denilebilir. Buna bağlı olarak kullanıcılar sunucuyu kullanırken kaynaklarını paylaşabilir ve bunu tamamen güvenli bir şekilde yaparlar. Erişim izni olan tüm kullanıcıların kaynaklara erişim sağlama imkanı bulunur. Tüm yazılım ve donanım kaynaklarının kullanıcılar arasında eşit bir şekilde paylaşılması ise performansı büyük ölçüde artıran bir unsurdur.

VPS özellikleri sayesinde her geçen gün birçok şirket bu sunucunun sunduğu imkanlardan yararlanmayı tercih eder. Bu sunucuyu fiziksel sunucular gibi yapılandırmak ve yönetmek mümkündür. Bu sayede kullanıcılar ayarları yönetebilir, yazılım yükleyebilir ve aynı zamanda web sitelerini ya da uygulamalarını kontrol edebilirler.

VPS sunucular fiziksel bir sunucuya yazılım yüklenmesi sonucunda meydana gelir. Bu yazılımın göreviyse kaynak erişimini kontrol etmek ve sanal makineleri yönetmektir. Bunun yanı sıra oluşturulan yazılım sayesinde kaynakların güvenliği her zaman korunmaktadır. Bu sanal ortamın kendine ait bir işletim sistemi, kaynakları ve ağ ayarları bulunur.

Tüm bu unsurlar sunucuyu yöneten kişiler tarafından kontrol edilme imkanına sahiptir. Son derece geniş olan internet ortamında kendinize özel bir sunucuyla yer alabilir ve sunucunuz üzerinde dilediğiniz gibi değişiklikler yapabilirsiniz. Bu durum hem çevrimiçi ortamdaki güvenliğinizi korur hem de yönetimini üstlendiğiniz proje ya da internet sitesini en iyi versiyonuna ulaştırır. Sunucu kullanmayı tercih eden site ve işletmeler her daim birkaç adım öndedir. Bu nedenle eğer küçük ölçekli bir işletme sahibi dahi olsanız hiç vakit kaybetmeden sunucu kullanmaya başlamanız gerekir. Bu durum kısa ve uzun vadede işletmenizi ileri noktalara taşır.

vps

VPS Avantajları Nedir?

VPS sunucu satın al hizmetlerinden yararlanmayı tercih eden kişiler bu sanal sunucunun sağladığı avantajlardan yararlanma hakkına da sahiptir. Çeşitli avantajları bünyesinde barındıran bu sanal sunucu bir web sitesi ve uygulama sahibi olan herkesin kullanması gereken bir teknolojidir. Sunduğu uygun fiyat özellikleriyle ön plana çıkan bu sunucu ekonomik bir şekilde işlevini yerine getirmektedir. Aynı zamanda kişilere sunduğu özelleştirme imkanı sayesinde web sitenizin ve mobil uygulamalarınızın güvenliğini büyük ölçüde koruyabilirsiniz. Bu noktada devreye çeşitli güvenlik seçenekleri etkin bir şekilde girer.

  • Kullanıcılar sunucularının ayarlarını dilediği gibi kontrol edebildiği için de güvenlik ve performans da buna göre artacaktır. Buna bağlı olarak kullanıcıların özelleştirme yapması ve uygun yazılımları yüklemesi de son derece mümkündür. Eğer büyüme yolunda olan bir web siteniz bulunuyorsa da mutlaka bu sanal sunucudan yararlanmanız gerekir. Sanal sunucu web siteniz üzerindeki trafik artışını etkili bir şekilde yöneterek kaynakların ölçeklendirilebilmesini sağlar. Bu trafik sunucu bünyesinde dağılacağı içi kaynak yönetimi yapmak da daha kolay olacaktır.
  • Sanal sunucu üzerinden kaynak paylaşımı kontrol edilebildiği için bu unsur kullanıcılara büyük bir güvenilirlik sağlar. Kaynakların kullanıcıların kontrolü dışında paylaşılması herhangi bir şekilde mümkün değildir. Bu sanal sunucuyu kullanmayı tercih eden kişiler web sitesini ya da uygulamasını internet ortamındaki diğer unsurlardan izole etme imkanına sahiptir. Bu izole sayesinde güvenlik önlemleri de artar ve veri hırsızlığının büyük ölçüde önüne geçilir. Bu nedenle büyük ölçekli işletmelerin tümü bu sunucu türünün sunduğu güvenlik unsurundan yararlanır. Aksi halde büyük veri ve bilgilere sahip olan şirketlerin gizliliğinin korunması mümkün olmaz.
  • Bu sanal sunucuyu kullanmayı tercih eden kişiler üzerinde çalıştıkları projeyi sorunsuz bir şekilde yürütebilir. Sanal sunucu üzerinden kaynak miktarını değiştirerek de kontrol sağlanabilir. Sanal sunucu sizlere izole olma imkanı sunacağı için diğer sunucular bünyesinde yoğunluk olması sizi etkilemeyecektir. Özel sunucunuz ile birlikte kesintisiz bir şekilde faaliyetlerinizi yerine getirebilirsiniz. Başka bir sunucudaki problemden etkilenmeyeceğiniz için bu durum performansınızı da herhangi bir şekilde düşürmez.

Sanal sunucu kullanıcıları birçok hakka sahip olduğu için diledikleri zaman yazılım yükleme ya da sunucu geliştirme imkanına da sahiptir. Hangi işletim sisteminin kullanılması gerektiği ise sunucu özelliklerine ve gereksinimlere bağlı olan bir durumdur. Bu avantajlar doğrultusunda küçük ve orta ölçekli şirketler başta olmak üzere tüm şirket sahiplerinin bu sanal sunucuya sistemlerinde yer vermesi gerekir. Aksi halde faaliyetleriniz doğrultusunda birçok tehdit unsuruyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Sanal sunucunun meydana getirebileceği dezavantajlardan etkilenmemek için bu noktada iyi bir seçim yapılması önemlidir. Kaliteli özellikler taşıyan bir şirketin sunucu hizmetlerinden yararlanmak faaliyetlerinizi daha profesyonel bir hale getirir. Bazı durumlarda bu sunucu türünün sahip olduğu kaynak tahsis etme özellikleri kişiler tarafından dezavantaj olarak görülebilir. VPS sunucuları web siteniz, mobil uygulamalarınız, portallarınız ve oyun sunucularınız için son derece ideal özellikler taşır. Bu sayede ortaya koyduğunuz projeniz esnek, güvenilir ve bağımsız özelliklere sahip olacaktır. Aynı zamanda projenizi tam anlamıyla kontrol etme imkanına da sahip olursunuz. Böylece eylemleriniz doğrultusunda tüm hakimiyet sizde kalacaktır.

VPS Sunucu Hangi Alanlarda Kullanılır?

VPS sunucu nasıl kullanılır diye düşünüyorsanız öncelikle karar verme aşamasını iyi bir şekilde yönettiğinizden emin olmalısınız. Bu noktada web sitenizin ya da uygulamanızın ihtiyaçlarını net bir şekilde göz önünde bulundurmanız gerekir. Buna bağlı olarak web sitenizin trafik kontrolünü yapmalı ve kaynaklarınız için ne kadar bir depolama alanına ihtiyacınız olduğunu tespit etmelisiniz. Aynı zamanda sahip olduğunuz bütçe ve kullanacağınız işletim sistemi gibi unsurlar da bu noktada büyük bir önem taşır. İşletim sistemi ve sunucu arasındaki uyumsuzluk çeşitli sorunlar yaşamanıza neden olabilir.

Yararlanacağınız sanal sunucu hizmeti doğrultusunda kurulumunuz profesyonel bir şekilde yapılır ve aynı zamanda bu noktada danışmanlık hizmeti almanız da mümkün hale gelir. Sanal sunucunuzun tüm kullanım aşamaları tamamen çevrimiçi bir ortamda teknolojik unsurlar doğrultusunda gerçekleşir. Kullanım sağladıkça tüm faaliyetlerinizin profesyonel hale geldiğini ve iyileşme sürecine girdiğini kolay bir şekilde görebilirsiniz. Profesyonel bir şekilde yönetilen sunucular bulunduğu konumu her daim bir adım ileriye taşır.

Sunucu hizmetlerinden yararlanırken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlar arasında herhangi bir sınırlama olup olmadığının kontrolünü yapmak da bulunur. Aynı zamanda yararlanmayı tercih ettiğiniz hizmet doğrultusunda teknik destek imkanınız olup olmadığı da büyük bir önem taşır. Yaşadığınız herhangi bir sorun karşısında canlı yardım alma imkanınızın olması sizlere birçok avantaj sağlayacaktır. Bu sayede yaşadığınız teknik sorunları etkin bir şekilde çözebilirsiniz. Ayrıca karşı karşıya kaldığınız siber saldırı sorunları da bu sayede ortadan kalkacaktır. Güvenilir sağlayıcılar sizin için karşılaşabileceğiniz tüm sorunları ortadan kaldırır.

Hizmetlerinden yararlanacağınız şirket bünyesinde sunucu üzerinde hangi özelliklerin mevcut olup olmadığını da kontrol etmelisiniz. Buna bağlı olarak sunucunun otomatik yedekleme imkanı sunması, ekstra bir şekilde korunması ve ölçeklenebilir olması unsurlarına dikkat etmek isteyebilirsiniz. Sunulan bazı ek imkanlar sunucuların fiyat aralıkları üzerinde değişime neden olsa da uygun fiyat seçenekleri doğrultusunda sunucu hizmetinden yararlanmanız mümkündür. HostingTRY sorunsuz sunduğu VPS hizmetiyle beklentilerinizi doğru şekilde karşılıyor.

vps sunucu
vps server

Kullanma aşamasına geçmeden önceyse güvenlik duvarı ayarlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmeniz gerekir. Aynı zamanda erişiminiz bulunan tüm unsurların ayarlarını da yerine getirebilirsiniz. Bu noktada IP adresiniz, kullanıcı adınız ve parolanızı kullanarak sanal sunucuya bağlanmanız istenir. Son derece teknik aşamalardan oluşan bu işlemin tamamen uzman kişiler tarafından yapılması büyük bir önem taşır. Böylece sanal sunucunuzu herhangi bir sorun yaşamadan aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

VPS kullanımı için son derece geniş bir yelpazede kullanım imkanı mevcuttur. Kişisel blog ve web sitesi sahipleri, proje yöneticileri, oyun geliştiricileri, forum sahipleri ve daha birçok kişi bu sanal sunucuyu kullanma imkanına sahiptir. Günümüz teknoloji çağında tüm işletmelerin internet ortamına taşındığı düşünüldüğünde sunucu kullanımı kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Bu sitelerin öncelikle bir yazılımla oluşturulması gerekir. Oluşturulan yazılım doğrultusunda kullanıcılar bu sanal sunucuyu etkin bir depolama alanı olarak kullanabilir. Güvenli bir şekilde yedeklenecek olan bu veriler meydana gelebilecek sistem hatalarının da büyük bir ölçüde önüne geçer. Bu güvenlik özellikleriyse şirketleri, çalışanları ve verileri etkili bir şekilde güvence altına almaktadır.

VPS kendi VPN bağlantısını oluşturmak isteyen kişiler tarafından da gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Böylece kişiler internet ortamındaki gezintilerini ve trafiklerini son derece güvenli bir hale getirme imkanına sahip olur. Eğer bir oyun üzerinde kendi sunucunuzu oluşturmak istiyorsanız da bu noktada sunucu hizmetinden verimli bir şekilde yararlanabilirsiniz. Birçok çevrimiçi oyun için tercih edilen bu teknoloji birçok kişinin aynı anda topluluk oluşturmasına ve dijital oyunlar bünyesinde kesintisiz bir şekilde faaliyet göstermesine yardımcı olur. Bu sayede yaşanan oyun deneyimleri son derece kaliteli ve gelişmiş bir hale gelir.

İşletme sahibi olan kişiler ise elektronik postalarını yönetmek için bu sanal sunucudan aktif bir şekilde yararlanır. Böylece işletmenizin eylemleri daha profesyonel ve güvenilir bir hale gelir. Tarafınıza gelen tüm elektronik postaların mevcut durumu kontrol edebilir ve dilediğiniz gibi elektronik postalar üzerinde özelleştirme yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer bir uygulama sahibiyseniz ve uygulamanızın test aşamasından geçmesini istiyorsanız da bu sanal sunucuyu pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu sayede mobil uygulamanızın tüm fonksiyonlarını sorunsuz bir şekilde kontrol etme imkanınız bulunur. Ana sunucuyu olumsuz bir şekilde etkilemeden uygulamanızı izole edebilir ve test adımlarını dilediğiniz gibi yerine getirebilirsiniz.

Tüm bu kullanım alanları doğrultusunda sanal sunucu kullanmayı tercih ettiğiniz taktirde tüm projelerinizin performansı son derece büyük bir ölçüde artacaktır. Buna bağlı olarak projeleriniz üzerinde hata yapma oranınız da oldukça düşer. Bu unsur uzun vadede şirketinizi ve projelerinizi gelişmiş bir hale getirmenize olanak tanır. Böylece her geçen gün büyümeye devam eden bir web sitesinin ya da projenin sahibi olma imkanını yakalayabilirsiniz.

Bunlarla birlikte VPS kullanım alanları sıralanacak olursa;

  • Birden fazla web sitesini barındırmak için kullanılır. VPS sunucuları, paylaşımlı hostingden daha fazla kontrol ve performans sunar.
  • Yüksek performans ve güvenlik gerektiren e-ticaret siteleri için uygundur. VPS, çevrimiçi mağazaların kesintisiz çalışmasını sağlar.
  • Online oyunlar için stabil ve hızlı sunucu altyapısı sağlar. Minecraft, Counter-Strike gibi oyunlar için VPS kullanılabilir.
  • Veritabanlarını yönetmek ve barındırmak için kullanılabilir. Yüksek performans gerektiren veritabanı işlemleri için idealdir.
  • Güvenli ve özelleştirilebilir e-posta hizmetleri sunmak için kullanılabilir. Özellikle kurumsal e-posta çözümlerinde tercih edilir.
  • Yazılım geliştirme, test ve üretim ortamları için VPS kullanımı yaygındır. Geliştiricilere, izole bir ortamda çalışmalarını sağlar.
  • Özel ağlara güvenli bağlantı sağlamak için kullanılır. VPN sunucuları, internet üzerindeki gizliliği ve güvenliği artırır.
  • Verilerin güvenli bir şekilde saklanması ve yedeklenmesi için VPS sunucuları kullanılabilir.
  • Kendi bulut altyapısını kurmak isteyen işletmeler için VPS sunucuları ideal bir çözüm sunar.
  • WordPress gibi CMS platformlarını barındırmak ve yönetmek için kullanılabilir.
  • Trafik yönlendirme ve internet anonimliği sağlamak için proxy sunucuları olarak kullanılabilir.
  • Sistem izleme, performans değerlendirme ve raporlama araçlarını barındırmak için uygundur.
  • Şirket içi özel yazılımlar veya hizmetler için bir sunucu altyapısı sağlar.
vps kiralama

VPS ve VDS Arasında Ne Farklar Var?

VPS ve VDS arasındaki farklar çeşitli alanlarda sıralanabilir. Kullanıcılar bu farklara göre ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak iki sunucu arasında seçim yapma imkanına sahiptir. VDS sunucularda her sanal sunucuya kaynaklar tanımlanır ve bu kaynakların paylaşılması söz konusu olmaz. Buna bağlı olarak her VDS’nin farklı bir sunucu olarak kabul edilebileceğini söylemek mümkündür. Bu özelliklere bağlı olarak VDS kullanıcılarına özellik ve üst düzey bir kontrol imkanı sunar. Aynı zamanda bu sunucu türünde kaynak krizi çıkmasının da mümkün olmadığı söylenebilir. Bu sunucuyu kullanan kişiler tüm kaynaklar üzerinde özel bir erişim sağlayabilir.

Eğer trafiği yüksek bir web siteniz bulunuyorsa mutlaka VDS sunuculardan yararlanmanız gerekir. Böylece performans kontrolü daha etkili bir şekilde yapılabilir. Aynı zamanda ödeme konusunda gelişmiş bir güvenlik seçeneğine ihtiyaç duyuyorsanız da VDS sunucu ile kullanabilirsiniz. Bu sunucu herhangi bir şekilde kaynak paylaşımı imkanı sunmadığı için verilerinizi koruyacaktır. Özel yazılım yükleme ve yapılandırma ihtiyacı olan kişiler de bu gelişmiş sunucuyu kullanabilir. İşletmeniz bünyesinde kaynak yoğunluğunuz varsa da VDS sunucu kullanabilirsiniz.

Görüldüğü üzere aslında bu iki sunucu arasında birçok benzerlik de bulunur. Her ihtiyacınızı etkin bir şekilde karşılayabilecek kapasiteye sahip olan bu sunucular arasından nasıl seçim yapacağınızı bilmiyorsanız işletmenizin ihtiyaçlarını gözden geçirerek işe başlayabilirsiniz. İki sunucu arasında bütçe farklılığı da olacağı için bu unsuru da ön planda tutabilirsiniz. İki sunucu arasındaki en belirgin fark ise kaynak kullanımı noktasında ortaya çıkmaktadır.

VDS sunucular bünyesinde birden fazla sunucunun aynı kaynakları kullanması mümkün değildir. Ancak diğer sunucu türünde birden fazla kişinin kaynaklara erişme seçeneği mevcuttur. Bu fiziksel kaynaklara örnek olarak ise CPU, RAM ve disk alanı gibi unsurlar verilebilir. VDS sunucusu sunuculara özel kaynak imkanı tanımasıyla ön plana çıkar. Bu sayede sunucular arasında herhangi bir şekilde kaynak krizi yaşanmayacaktır. Özel kaynak seçeneği verimliliği ve performansı artıracağı için işletmeler açısından büyük bir önem taşır. Buna bağlı olarak büyüyen ve gelişen işletmeler VDS sunucudan etkin bir şekilde yararlanabilir.

İki sunucu karşılaştırıldığındaysa VDS sunucunun daha maliyetli olduğunu söylemek mümkündür. Bunun nedeniyse tüm bilgi ve verilerin tek bir kaynakta toplanmış olması olarak ifade edilebilir. Kullanıcılar sahip oldukları bütçeye de bağlı olarak bu noktada seçimlerini gerçekleştirebilir. İki sunucu üzerinden de kontrol sağlamak, özel yazılım yüklemesi yapmak, sunucu ayarlarını yapılandırmak ve güvenlik önlemleri almak mümkündür.

VDS sunucuda kaynak erişimi olmadığı için sunucular arasında bir bağlantı da olmadığı söylenebilir. Eğer bir sunucu üzerinde güvenlik sorunu yaşanıyorsa diğer sunucu bu sorundan herhangi bir şekilde etkilenmez. İşletmenizin gereksinimleri doğrultusunda iki gelişmiş sunucu seçeneği arasından tercih yapabilirsiniz.

VPS sunucular daha az maliyetli olduğu ve daha esnek özelliklere sahip olduğu için ön plana çıkmaktadır. Sunucunun az maliyetli olmasının nedeniyse kaynakların bölünebilir olmasıdır. Eğer yüksek trafiğe sahip bir internet siteniz varsa bu noktada da bu sunucu türü daha ideal bir seçim olabilir. Tam kontrol imkanı sunan bu sunucunun güvenilirlik ölçütü de son derece üst bir noktadadır.

VPS sunucu tavsiye edilebilecek en iyi sunucular arasında yer almaktadır. Sunucunun özelliklerinden kaliteli bir şekilde yararlanmak için aldığınız hizmetin de kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Bu sayede ilgili sunucuyu kullanarak internet üzerindeki birçok işleminizi güvenli bir şekilde yerine getirmeniz mümkün olur. Seçim yaparken bu hizmeti veren sağlayıcılar arasında çeşitli karşılaştırmalar da yapabilirsiniz. Bu noktada ek hizmetler, fiyat özellikleri ve güvenlik seçenekleri gibi unsurlar ön planda olabilir.

Sunucu seçiminde dikkat etmeniz gereken noktalar arasında CPU ve RAM gibi unsurlar bulunur. Cihaz üzerinde işlem gücünü sağlayan CPU’ların çekirdek sayısı ve talimat sayısı doğru bir orantıya sahiptir. RAM değeriyse cihaz üzerindeki depolama kapasitesini belirleyen bir unsur olarak bilinir. RAM değeri yüksek ise işlem gücü de daha fazla olmalıdır. Aynı zamanda sunucunun bant genişliği de bu noktada büyük bir önem taşır. Bant genişliği yüksek olan sunucular tüm verileri daha hızlı bir şekilde aktaracaktır. Bu durum da internet siteniz bünyesinde birçok fayda sağlar.

Bu noktada konum unsuru da seçim aşamasında ön plana çıkar. İnternet sitenizin verimliliği için tercih ettiğiniz sunucuyla aynı ülke sınırları içinde bulunmanızda fayda vardır. Böylece web sitenizdeki sayfalar da daha hızlı bir şekilde yüklenir. Sunucu seçiminde çalışma süresi özelliklerine de göz atmanız gerekir. Bu durum sunucularınızın hangi süreyle kesinti ihtimalinin olup olmadığını gösterir. Aynı zamanda tercih ettiğiniz sunucu türü kesinlikle ölçeklenebilir olmalıdır.

VPS ve VDS farkları için şu şekilde değerlendirme yapabiliriz:

Özellik VPS (Virtual Private Server) VDS (Virtual Dedicated Server)
Kaynak Paylaşımı Fiziksel sunucunun kaynakları diğer VPS'lerle paylaşılır. Fiziksel sunucunun kaynakları izole edilmiş, paylaşımsızdır.
Performans Diğer VPS'lerin yoğunluğuna bağlı olarak performans dalgalanabilir. Sabit ve garantili performans sunar.
Özelleştirilebilirlik Belirli sınırlar içinde özelleştirilebilir. Tam kontrol ve geniş özelleştirme imkanı sunar.
Güvenlik Ortak kaynak paylaşımı nedeniyle diğer VPS'lerin güvenlik riskleriyle etkilenebilir. İzole yapı nedeniyle daha yüksek güvenlik sağlar.
Maliyet Genellikle daha ekonomiktir. Daha yüksek maliyetlidir, ancak daha fazla kaynak sunar.
Kullanım Senaryoları Küçük ve orta ölçekli projeler için uygundur. Büyük ve kritik projeler için uygundur.
Kaynak Yönetimi Yazılım tabanlı sanallaştırma ile kaynaklar dinamik olarak yönetilir. Donanım tabanlı sanallaştırma ile kaynaklar ayrılmıştır.
İzolasyon Diğer VPS'lerle aynı fiziksel sunucuyu paylaşır. Tam izole edilmiş bir ortamda çalışır.
İşletim Sistemi Paylaşımlı fiziksel sunucuda birden fazla işletim sistemi çalışabilir. Genellikle tek bir işletim sistemi üzerinde çalışır.

VPS ile Neler Yapılabilir?

VPS sunucu ile neler yapılabilir sorusuna çeşitli cevaplar vermek mümkündür. Bu sunucunun nitelikleri sayesinde internet ortamında birçok faaliyet başarılı bir şekilde yerine getirilebilir. Bu gelişmiş sunucu özellikle bir internet sitesini büyütme ve yönetme adımlarında kullanılır. Bu sayede internet sitelerinin performansının artması mümkün hale gelir. Özellikle trafik artışı yaşayan web siteleri bu sunucu seçeneği sayesinde bu yoğun trafiği başarılı bir şekilde yönetebilir. Site sahipleri kullandığı sunucuya bağlı olarak tüm kontrole sahip olabilir.

Eğer bir web sitesi ya da uygulama çıkardıysanız bu sunucu sayesinde dilediğiniz kadar test yapabilirsiniz. Başka kaynakları ve verileri etkilemeden sunucuyu kullanarak sitenizi ve uygulamanızı denemeniz mümkündür. Böylece meydana gelebilecek hataları etkin bir şekilde görebilir ve site ya da uygulamanız üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz. Bu unsur da projelerinizin son derece başarılı olmasını sağlar. Aynı zamanda sunucu kullanan kişiler tüm kaynak gereksinimlerini de karşılama imkanına sahiptir. Eğer site üzerindeki trafik artarsa bu noktada sunucu sayesinde kaynak kullanımı rahat bir şekilde genişletilebilir. Bu unsurlar aynı zamanda büyük oranda maliyet artışlarına da neden olmaz.

VPS kullanımı tercih eden kişiler kendi bulut sistemlerini pratik bir şekilde oluşturabilir. Buna bağlı olarak ideal bir depolama kapasitesi eşliğinde tüm bilgi ve verileriniz üst düzey korunacaktır. Aynı zamanda bu sunucu sayesinde yüksek trafiğe sahip olan sitelerin bu trafiği kontrol etmesi daha mümkün hale gelir. Böylece tüm etkileşimler bir sunucu özelinde profesyonel bir şekilde barınabilir. Aynı zamanda fotoğraflarınızı da depolamanızı sağlayan bu sunucu özellikle e-ticaret sitesi sahipleri için büyük bir önem taşımaktadır.

Sunucunun kullanım alanlarından bir diğeriyse dijital oyunlar olarak karşınıza çıkar. Oyun tutkunlarının sıklıkla kullandığı bu yazılım sayesinde çevrimiçi oyunlar topluluk halinde oynanabilir. Bunun yanı sıra sunucu sayesinde kişiler kendi oyunlarını oluşturabilir ve dilediği taktirde çeşitli oyun modlarını da meydana getirebilir. Kişiselleştirilmiş dijital oyununuza tüm arkadaşlarınızı özgür bir şekilde bu sunucuyla davet edebilirsiniz. Sunucu sahipleri dijital oyunlar üzerinde birçok yenilik ve değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu noktada da sunucu sayesinde kişiler kontrolü tam anlamıyla eline alabilir.

türkiye vps
vps kirala

Aynı zamanda VPN kullanmak isteyen internet kullanıcılarının da bu sunucu seçeneğine ihtiyacı vardır. Sunucunun sahip olduğu güvenlik seçenekleri kişilerin internet üzerindeki eylemlerini de güvenilir bir hale getirir. Kişisel özelliklerinin yanı sıra VPN kullanımı birçok işletme ve şirket sahibinin bilgilerini koruma altına almak için tercih ettiği bir durumdur. Sunucu kullanmayı tercih ettiğiniz taktirde fotoğraf ve video depolama imkanınız da bulunmaktadır.

Bu sunucu türü tamamen izole özelliğine sahip olduğu için kullanıldığı tüm alanlarda kişilere avantajlar sağlar. Böylece sunucuların birinde meydana gelen istenmeyen bir sorun karşısında diğer sunucular herhangi bir şekilde olumsuz etkilenmeyecektir. Bu şekilde bölünen sunucular sayesinde işletme ya da siteler bünyesinde yaşanan krizler de daha hızlı bir şekilde çözülebilir.

Bu sunucu doğrultusunda işletme ve şirketler bünyesindeki müşterilerin de eylemleri son derece gelişmiş bir hale gelir. Müşteriler işletmenize güvenerek sunucu doğrultusunda gönül rahatlığıyla ödeme adımlarını tamamlayabilir. Bu sayede her geçen gün sahibi olduğunuz işletmenin ya da internet sitesinin büyümeye devam ettiğini görebilirsiniz. Teknik aksaklıkların ortadan kalkması ve etkili güvenlik seçenekleri potansiyel müşterilerinizin sayısını artıracak ve aynı zamanda çok sayıda daimi müşteriye de sahip olmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda tüm bu özellik ve imkanlara son derece uygun fiyatlar karşılığında sahip olabilirsiniz.

VPS Gizlilik Sağlar mı?

VPS sunucu al hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilerin kafasına bu sunucunun ne kadar gizlilik sağladığı takılabilir. Tamamen çevrimiçi ortamda faaliyet gösteren bu sunucu ortamdaki tüm bilgi ve verilerinizi etkin şekilde koruyacak özelliklere sahiptir. Bu sunucuyu kullanan kişilerin eylemlerini kontrol etmesi, erişime karar verebiliyor olması ve bilgilerini izole etmesi son derece mümkündür. Buna bağlı olarak sunucu kullanımının gizlilik sağladığı rahat bir şekilde söylenebilir. Sunucu kullandığınız taktirde bilgileri kiminle paylaşabileceğinizi seçebilir ve bilgileri dilediğiniz süre boyunca muhafaza edebilirsiniz. Bu noktalar üzerinde kontrol sağlayabildiğiniz için bu sunucu türünde gizlilik sağlamak pratik bir hale gelir.

Gizlilik sağlayan bu sunucu türünde teknik destek alma imkanınız bulunur. Bu sayede sunucu üzerinde yaşanan herhangi bir hata ya da aksaklık en kısa sürede çözülür. Sunucu hizmetleri doğrultusunda tarafınıza karşı yapılan saldırıları da etkin bir şekilde tespit edebilirsiniz. Aynı zamanda düzenli olarak güncellenen bu sunucular her daim en iyi versiyondan yararlanmanıza yardımcı olur. Bu tutum karşısındaysa kişiler gizlilik sağlamaya devam edebilir. Aktif bir şekilde sunucu kullanan internet kullanıcılarının çevrimiçi ortamda saldırıya uğrama ihtimali yok denecek kadar azdır. Kullanım sağladığınız süre boyunca tüm bilgi ve verilerinizin saldırıya kapalı olacağından emin olabilirsiniz.

Kullandığınız sunucu seçeneği risk altında olan tüm bilgi ve verilerinizi koruyacak, meydana gelme ihtimali olan saldırıları önceden etkili bir şekilde tespit edecektir. Sunucu sayesinde yedeklenen verileriniz buna bağlı olarak herhangi bir olumsuz durum karşısında da etkilenmez. Sunucu üzerinde bir durum meydana gelse dahi paylaştığınız tüm bilgi ve veriler kendini koruyacaktır. Sunucunun çökmesi durumunda bilgi ve veriler yedeklendiği alandan hızlı bir şekilde tekrar yüklenebilir.

Eğer yönetilmeyen bir sunucu tercihinde bulunduysanız bu noktada daha dikkatli olmanız gerekebilir. Bu noktalara dikkat etmek gizliliğinizi ve verilerinizi korumaya yardımcı olur. Bu noktada sisteminizle ilgili birçok unsur üzerinde hakimiyet kurmalı ve gerekli takipleri sağlamalısınız. Bu aşamada kişiler bazı denetim araçlarını aktif bir şekilde kullanma imkanına sahiptir. Bilgileri düzenli olarak denetlemek gizlilik saldırılarının büyük ölçüde önüne geçer. Yönetilmeyen sunucu tercihinde bulunan kişilerin aynı zamanda bir güvenlik duvarı korumasına da ihtiyacı vardır.

Düzenli olarak ağ bağlantılarınız üzerinde kontrol sağlayarak saldırılar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Gerektiği durumlardaysa bu bağlantıları kapatmanız ve birtakım hizmetleri devre dışı bırakmanız gerekebilir. Bunun yanı sıra sunucu üzerinde düzenli olarak güncelleme yapmak da gizliliğinizi etkin bir şekilde korumanıza yardımcı olur. Sahip olduğunuz yeni sürümler sistemi güvenilir bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda yönetilmeyen sunucu kullanan kişilerin yedekleme adımlarını tamamlamayı da unutmaması gerekir. Aksi halde karşı karşıya kalınan bir saldırı sonucunda istenemeyen bir şekilde veriler kaybolabilir.

vps satın al
ucuz vps

Bunun yanı sıra yönetilmeyen sunucunuz için çeşitli virüs taramaları yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bu taramanın düzenli olarak yapılması ve atlanmaması büyük bir önem taşır. Bunun için güvenilir tarama uygulamalarını tercih etmenizde büyük bir fayda vardır. Aynı zamanda güvenliği korumanın en temel unsurlarından birisi de güçlü bir parola seçiminde bulunmaktır. Düzenli olarak parolanızı değiştirmeniz ve eski parolalarınızı tekrar kullanmamanız gerekir. Doğru bir sağlayıcı seçmek tüm bu unsurların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesini sağlar. Sunucu özelinde tüm güvenlik ayarlarınızı kontrol edebileceğiniz için gizliliğinizi farklı yollar üzerinden başarılı bir şekilde sağlamanız mümkündür.

Bilgi ve verilerinizi korumanın en etkili yöntemlerinden biri de iki aşamalı bir şekilde kimlik doğrulaması yapmaktır. Bu sayede bilgilerinizin çalınma olasılığı da büyük ölçüde ortadan kalkar. Oluşturduğunuz kimlik doğrulama yöntemi sayesinde sunucu panelinize güvenilir bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Aynı zamanda dosya aktarımı işlemlerini yerine getirirken SSH gibi şifreli uygulamalardan da yararlanabilirsiniz. Bilgilerinizin gizliliği için sunucu bünyesinde ayrılan bu kaynakları iyi bir şekilde korumanız gerekir. Bu noktada tüm dosyalarınızı güçlü bir şekilde şifrelemek büyük bir önem taşır.

Günlük olarak sunucu üzerinde inceleme yaparak gizlilik analizlerini yerine getirebilirsiniz. Bu sayede yetkisi olmayan kişilerin erişimleriyle ilgili eylemlerini tespit etmeniz de mümkün hale gelir. Güvenilir bir sağlayıcı tarafından kontrol edilen sunucular tüm faaliyetlerinizde gizli kalmanızı sağlar. Bu nedenle sağlayıcı seçiminde alacağınız hizmetin kaliteli ve profesyonel olduğundan emin olmalısınız. Yönetilen sunucu seçiminde bulunmak teknik bilgi sahibi olmayan kişiler için her zaman daha ideal bir seçenektir. Eğer yönetilmeyen bir sunucu hizmetinden yararlanacaksanız ise gizlilik konusunda son derece titiz olmanız gerekir.

Sunucu bünyesinde gizliliğinizi sağlamanız için yararlanabileceğiniz birçok araç ve uygulama mevcuttur. Bu araç ve uygulamaları iyi bir şekilde araştırdıktan sonra sunucunuz için tercih edebilirsiniz. Dilerseniz bu noktada sunucu hizmeti aldığınız şirket bünyesinde danışma hizmetinden de yararlanarak kafanıza takılan tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz. HostingTRY kalitesi ile VPS sunucular arasından kolayca tercih yapabilirsiniz!